کراتین مو چیست

کراتین ،کراتین خون،کراتینین،کراتین مو چیست،کراتین ترکیبی،کراتین On،کراتین مونوهیدرات،کراتین قیمت،کراتین کیناز،کراتین خون بالا چیست،کراتین خون بالا چه خطراتی دارد،کراتین خون پایین،کراتین خون چیست

کراتین

جلب است بدانید که امروزه کراتین چیست سوال اکثر ورزشکاران می باشد. این پروتئین به طور گسترده در بازارها به دلایل مزایای زیاد آن، مورد مطالعه و توجه قرار گرفته است. انجمن بین المللی تغذیه ورزشی اعلام کرد که این پروتئین می تواند عملکرد HIIT را ۱۰-۲۰ درصد افزایش دهد. این چیزی است که هیچ مکمل دیگری نمی تواند در شما ایجاد کند! درگزارش اخیر انجمن ورزش بین المللی در تغذیه (ISSN) اعلام شد: “پارلمان های دولتی و سازمان های ورزشی که استفاده از این پروتئین را ممنوع کرده اند، ممکن است ورزشکاران را در معرض خطر بیشتری قرار دهند”. این یک مسئله بسیار مهم برای یک سازمان علمی برای ایجاد مکمل غذایی است. اما بر اساس مشاهدات جامع این گزارش: در سالهایی که مطالعه در حال اجرا بود، این پروتئین بسیار مورد توجه قرار گرفته بود.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد این پروتئین صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.این پروتئین به بدن کمک می کند که آدرنسین تری فسفات (ATP) را تامین کند که منبع اصلی انرژی برای بدن است. با استفاده از منبع ATP موجود، که ممکن است توسط این پروتئین امکان پذیر باشد، بدن انسان می تواند ورزش ها را در سطوح بالاتر و با شدت بیشتر انجام دهد. گزارش ISSN توضیح می دهد که بدن به ۱ تا ۳ گرم این پروتئین در روز نیاز دارد. شما می توانید با خوردن گوشت قرمز و غذاهای دریایی به طور طبیعی ۱-۲ گرم این پروتئین دریافت کنید. با این حال، برای تامین ۱-۲ گرم این پروتئین به وسیله گوشت قرمز و غذاهای دریایی، باید بیش از ۴۵۰ گرم در روز از این مواد بخورید. می توانید برای تامین این مقدار از مکمل این پروتئین استفاده کنید.این گزارش اشاره می کند که گیاه خواران معمولا کمتر از ذخایر این پروتئین در بدن خود استفاده می کنند و می توانند از مکمل های این پروتئین برای رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند.

کراتین چیست

کراتین (Keratin) یک پروتئین سنتز شده‌است که در بسیاری از موجودات زنده یک عنصر ساختاری است، این پروتئین همچنین بهترین نمونهٔ پروتئین فیبری است. این پروتئین در آب نامحلول است و می‌توان آن را در پوست برخی از حیوانات، از جمله پستانداران پیدا کرد. گاهی اوقات، اصطکاک بیش از حد، سبب رشد نا متعادل این پروتئین بر روی سطح پوست می‌شود که به آن کالوس می‌گویند. سلولهایی تولیدکننده این پروتئین به‌طور مداوم می‌میرند و جایگزین می‌شوند. مولکول این پروتئین مارپیچ و لیفی است به دور مولکولهای دیگر این پروتئین می‌پیچد و سبب تولید رشته‌های این پروتئین می‌شود. این پروتئین حاوی میزان بالایی از اسیدهای آمینه حاوی گوگرد ،(اغلب سیستئین) می‌باشند، که به صورت پیوندهای دی‌سولفیدی میان مولکولها عمل کرده و سبب استقامت آنها می‌شوند. بیشتر از ۱۴ درصد موی انسان از سیستئین تشکیل شده‌ است. دو نوع پروتئین اصلی وجود دارد. آلفاکراتین و بتاکراتین. اولی مربوط به پستانداران و دومی مربوط به خزندگان و پرندگان. دومی از اولی قوی تر است. در انسان، این پروتئین توسط سلول‌های کراتینوسیت تولید می‌شود این سلول‌ها در لایه‌های عمیق اپیدرم قرار دارند و ملانین را جذب کرده و آنرا از اشعه‌های ماورا بنفش محافظت می‌کنند. اگر حجم این پروتئین در بدن انسان افزایش یافته و به بالای ۵ یا ۶ برسد، به احتمال زیاد کلیه‌ها از کار می‌افتند و قادر به تصفیهٔ خون نخواهند بود. آلفاکراتین پستانداران به دو دسته تقسیم می‌شود یکی سیتوکراتین و دیگری اگزوکراتین. اگزوکراتین در مو دیده می‌شود و می‌تواند یا اسیدی باشد یا بازی و خنثی. در پستانداران ناخن و مو از این پروتئین ساخته شده‌است. برخی از حشرات، مانند بیدها، قادر به هضم این پروتئین می‌باشند.

ارزش غذایی کراتین

غذاهایی که ما مصرف می کنیم می توانند این پروتئین بدن ما را تامین کنند ولی این پروتئین موجود در خوراکی ها به سختی هضم می شود و در زمان پختن غذاها ، مقدار زیادی از این پروتئین آن از بین می رود . به همین دلیل ، مکمل های کراتین مورد استفاده قرار می گیرد . برخی از منابع غذایی این پروتئین عبارتند از : گوشت گاو ، گوشن مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، شیر گاو ، شیر گوسفند ، استخوان گاو و گوسفند و … میزان این پروتئین موجود در جگر گاو و گوسفند بسیار پایین است و معمولا در زمان پخته شدن از بین می رود . با توجه به اینکه افراد گیاهخوار از بسیاری از منابع غذایی این پروتئین محروم هستند ، ممکن است نیاز به مصرف مکمل داشته باشند . یک قاشق چای خوری (تقریبا 5.25 گرم پودر این پروتئین ) حاوی 5 گرم کراتین مونوهیدرات ، 0الی 5 کالری انرژی ، می باشد و هیچگونه چربی ، قند ، ویتامین و سایر مواد معدنی ندارد.

مزایای کراتین

در گزارش ISSN، این پروتئین می تواند عملکرد را افزایش دهد، از آسیب جلوگیری کرده یا شدت آن را کاهش دهد. همچنین به انجام ورزش های سنگین کمک می کند، و استنوز را کاهش داده، قدرت عضلانی، فشار عضلانی و کشش را افزایش می دهد. این پروتئین همچنین می تواند مشکلات دستگاه گوارش را کاهش دهد و توانایی بدن برای حفظ آب در محیط های گرم و مرطوب را بهبود بخشد.این گزارش مجموعه وسیعی از شواهد علمی مبنی بر اینکه مکمل های این پروتئین سبب افزایش در انجام ورزش هایی با شدت بالا تا ۱۰ تا ۲۰ درصد می شوند، ارائه می کند. این عمل شامل افزایش تراکم استخوان، بهبود متابولیسم گلوکز و عملکرد مغز و کاهش استرس اکسیداتیو می شود.

رابطه کراتین و افزایش قدرت

بحث های که در ارتباط با این پروتئین در خصوص اینکه قدرت عضله سازی را افزایش می دهد، به هیچ عنوان بزرگنمایی نشده است. این موضوع را لیزا لین نویسنده کتاب ” راه حل متابولیسم ” می گوید. البته فقط در صورتی که این پروتئین به همراه یک رژیم غذایی مناسب و تمرین روتین مصرف شود. پس اگر به این فکر بودید که فقط با مصرف این پروتئین به نتایج ایده آل خود برسید، باید بگوییم که دست نگه دارید. لین توضیح می دهد:برای زمان کوتاهی، کراتین به شما انرژی مضاعفی می دهد. اما همچنان باید کارتان را انجام دهید. اگر این پروتئین باعث شود که 5 تکرار بیشتر انجام دهید، آن موقع بدانید که عضله بیشتری خواهید ساخت.

رابطه کراتین و افزایش وزن

تحقیقی که توسط محققان دانشگاه کینیپیاک انجام شده نشان داده است که استفاده از مکمل این پروتئین در هفته اول 450 گرم تا حدود یک کیلو و نیم وزن شما را افزایش می دهد. دلیل این امر جذب آب بیشتر در بدن است. لیزا لین در این خصوص می گوید:نیازی به نگرانی نیست. این وزن اضافه به وزنه های سنگین تر و حجم عضلانی بیشتر تبدیل خواهد شد. به علاوه؛ بلافاصله پس از قطع مصرف این پروتئین وزنی که بر اثر آب اضافه بدست آورده اید، به حالت اولیه بر می گردد. حدس بزنید چه چیزی برنخواهد گشت؟ قدرت و عضلات بیشتری که ساخته اید. این پروتئین مونوهیدرات باعث افزایش سنتز پروتئین و افزایش احتباس آب و املاح و افزایش جذب آمینو اسید ها در عضلات اسکلتی شده که این اتفاق باعث افزایش قوای جسمانی بدنساز می شود. در ضمن این مکمل به انجام تمرینات سخت کمک کرده و باعث افزایش حجم و توده عضلانی می شود.

پودر کراتین بهترین نوع آن

این پروتئین می تواند به صورت پودر، قرص یا حالت مایع مصرف شود. اما بهترین حالت آن به صورت پودر است. حالت ساده و ابتدایی کراتین مونوهیدرات بهترین حالت مصرف کراتین است. پودر در بدن راحت تر مورد استفاده قرار می گیرد. کراتینی که شکلات های آبنباتی دارند، بدن شما را از کراتین با کیفیتی که لازم دارید، تغذیه نمی کنند.

فواید کراتین برای مغز

این پروتئین عملکرد مغز و حافظه را بهبود می بخشد و به نظر می رسد پتانسیل درمان افسردگی را نیز دارد. بسیاری از مردم افسرده و ناامید، انگیزه ای برای حرکت ندارند، اما وقتی بیشتر حرکت می کنید، حس بهتری پیدا خواهید کرد. وقتی حس بهتری دارید، باز بیشتر حرکت خواهید کرد. کراتین انرژی اضافه ای را برای حرکت بیشتر فراهم می کند.

بهترین روش مصرف کراتین

توصیه می شود به جای اینکه این پروتئین را با آبمیوه مصرف کنید؛ بهتر است با آب یا شیک پروتئین مخلوط کنید. بعضی از ورشکاران کراتین را با آبمیوه مخلوط می کنند، فقط برای این که سریع تر آن را به خون برسانند. اما باید این را بدانید که کراتین خودش با سرعت زیاد وارد خون می شود. به علاوه به یاد داشته باشید که آبمیوه شکر و کالری بیشتری دارد.

مقدار مناسب مصرف کراتین

گزارش ISSN بیان می کند که افرادی که ۳ گرم مکمل این پروتئین در روز استفاده می کنند، می توانند از مزایای سلامتی قابل توجهی برخوردار شوند. اگر تمرینات شدید و سنگین باشد، بسته به نوع تمرین مصرف کراتین تا ۵-۱۰ گرم افزایش می یابد. آیا میخواهید میزان کراتین را در ذخایر عضلانی سریعا افزایش دهید؟ ISSN توصیه می کند ۵ گرم کراتین مونوهیدرات را به مدت ۵-۷ روز مصرف کنید و سپس این روند را با ۳ گرم در روز ادامه دهید.

بهترین زمان مصرف کراتین

این پروتئین را تبدیل به بخشی از غذای روتین صبحگاهی، قبل از تمرین یا شیک بعد از تمرین کنید. حالت ایده آل حدودا” یک ساعت قبل از تمرین است. اما مهم ترین چیز در مصرف کراتین، ثبات و مصرف همیشگی آن است. بسیاری از ورزشکاران نتیجه خوبی نمی گیرند چون با بی دقتی کراتین را مصرف می کنند.

عوارض مصرف این پروتئین

برخی از افراد مصرف این پروتئین را به آسیب کبدی مرتبط می دانند. اما مطالعات متعدد نشان می دهد که مصرف کراتین طی شرایطی کاملا بی ضرر است. این مکملدر هر کیلوگرم وزن بدن در روز به مدت پنج سال – بیش از ۵۰ گرم در روز – هیچ خطری برای سلامتی و مزایای عملکرد و سلامت ندارد.کراتین به حفظ آب در بدن کمک می کند، اما همچنین می تواند باعث افزایش وزن شود. همانند بسیاری از مکمل های غذایی، کراتین زمانی بهترین مزایا را خواهد داشت، که با ورزش همراه باشد. نباید انتظار داشته باشید، که بدون انجام فعالیت از تمامی مزایای ذکر شده در بالا بهره ببرید. دانستن اینکه کراتین چیست و چه معایب و مزایای دارد می تواند سرعت شما را در رسیدن به هدفتون افزایش دهد.اول از همه باید بگویم بله این مکمل باعث محبوس شدن آب در بدن می‌شود. این موضوع جای نگرانی ندارد مگر اینکه دچار فشار خون بالا باشید و بخواهید آن را با داروهای دیورتیک درمان کنید. برای دوستانی که نگران هستند که ممکن است نفخ کنند باید بگویم نگران نباشد این حبس شدن آب در عضلات رخ می‌دهد و سبب خواهد شد شما بزرگ‌تر به نظر برسید. این یکی از دلایلی است که بدنسازان نزدیک رقابت‌ ها مصرف کراتین را قطع می‌کنند. پس بقیه نیازی نیست تا نگران باشند. بعضی از بدنسازان پس از استفاده از این مکمل به سرعت وزن اضافه می کنند که منطق به ما می‌گوید این افزایش وزن ناشی از آب ذخیره شده در بدن است. این شاید درست باشد اما این افزایش وزن نیز متناسب است. عضلات شما ۷۳% از آب تشکیل شده‌اند، بنابراین اگر شما ۱ کیلو وزن اضافه کنید، ۷۳۰ گرم آن آب خواهد بود! علاوه بر این کراتین حقیقتاً باعث افزایش حجم سلول‌های عضلانی می شود و این خود یک عامل مهم در سنتز و شکسته شدن پروتئین در بافت های عضلانی است. تمرین کردن همزمان باعث سنتز و شکسته شدن پروتئین در عضلات می شود. وجود کراتین این تعادل را به سمت سنتز پروتئین هدایت می‌کند. در دراز مدت این خاصیت باعث افزایش اندازه عضلانی بیشتری می شود.

رابطه مصرف کراتین و دل درد

در حالی که این پروتئین برای سلامتی شما هیچ ضرری ندارد اما افرادی که دارای معده حساس هستند، حالت تهوع و اسهال را تجربه می کنند! اگر دچار این مشکل هستید، بهتر است از دوزهای کمتر از ۵ گرم استفاده کنید. آب زیاد مصرف کنید و آن را همراه با غذا مصرف کنید. به طور کلی تمام اثرات جانبی کراتین به خاطر مشکلات هضم در روده‌ها روی می‌دهد. در دوزهای کم (۱-۳ گرم) این مکمل برای هضم مشکلی ایجاد نمی‌کند. هر چقدر میزان مصرف بالاتر می‌رود میزان جذب کراتین هم کاهش پیدا می‌کند.

علت و درمان دل درد و حالت تهوع شدید در نوزاد و کودکان چیست

مضرات کراتین برای کبد

یکی از شایعاتی که پشت سر این پروتئین گفته می‌شود اثر آن روی کبد است اما این ادعا هیچ شاهد علمی ندارد! مطالعات زیادی روی انسان انجام شده و روی اثر این مکمل بر کبد تمرکز کرده‌اند و هیچ گونه شاهدی برای اثبات این ادعا پیدا نشده است.  اگر خیلی بخواهید بگردید یک آزمایش وجود دارد که بعد از ۳۰۰ روز آزمایش روی موش‌ها، آنها مشکلات کبدی پیدا کرده‌اند.  اما با این وجود آزمایش‌های انسانی زیادی حتی روی افرادی با بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) بعد از ۹-۱۶ ماه صورت گرفته که کوچک‌ترین مشکل آنزیمی در کبد مشاهده نشده است.

مضرات کراتین برای کلیه ها

این باور به ۲ علت بوجود آمده است: یکی از مواردی که در آزمایش‌های کلیه تجویز می‌شود بررسی کراتینین است. اگر مقدار آن در خون بالا باشد نتیجه گرفته می‌شود که کلیه دچار مشکل است. کراتینین محصول جانبی کراتین است که اگر مصرف کراتین شما بالا باشد میزان کراتینین نیز در خون افزایش پیدا می‌کند. سطح بالای کراتینین به خودی خود مشکلی نیست. سطح بالای آن می‌تواند نشانه مشکل در کلیه باشد اما کلیه می‌تواند به دلایل دیگری هم دچار مشکل بشود. مطالعات روی انسان نشان می‌دهد که مصرف این پروتئین هیچ اثری روی نیتروژن اوره خون (BUN) یا گلوکز و پروتئین ادرار و میزان فیلتراسیون گلومرولی نخواهد گذاشت. این نتایج روی بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، ورزشکاران، بزرگسالان، دیابت نوع ۲ و زنان یائسه نشان داده شده است.  حتی مصرف روزانه ۲ گرم کراتین برای این بیماران به مدت ۴ هفته نشان داد که مشکلی را ایجاد نمی‌کند. حتی مطالعات روی موش‌هایی که ۶۶٪ کلیه‌های آنها نفرکتومی (برداشتن بخشی از کلیه) شده بود نشان داد مصرف کراتین هیچ مشکلی را ایجاد نمی‌کند.  تحقیقی وجود دارد که در آن فردی با یک کلیه با مصرف روزانه ۲۰ گرم کراتین و یک رژیم پر از پروتئین هیچ مشکلی نداشته است.  حرف آخر اینکه کراتین به عضلات، قلب، کبد و کلیه ضرر نمی‌رساند. البته کسی به شما توصیه نمی‌کند این مکمل را بیشتر از دوزهای توصیه شده مصرف کنید.

نکاتی در مورد مصرف آن

ورزشکاران باید به این نکته توجه داشته باشند که مکمل های ورزشی در کنار فواید آن می تواند خطراتی را برای سلامتی نیز در پی داشته باشد. اگر می خواهید مکمل ورزشی مصرف کنید از مشاور تغذیه راهنمایی بخواهید و از برندهای معتبر مکمل استفاده کنید. افزایش بار پروتئین ناشی از مصرف بیش از اندازه کراتین در بلند مدت می تواند، اثرات مخربی برای کلیه داشته باشد و مصرف بیش از اندازه کراتین نه تنها باعث افزایش انرژی نخواهد شد بلکه پیری و فرسودگی زودرس را برای ورزشکاران به همراه خواهد داشت.

فواید کراتین برای عضلات

حدود دو سوم استفاده‌کنندگان بعد از چند روز استفاده توانسته‌اند به میزان ۰٫۸ تا ۲٫۹% از وزن بدن‌شان را وزن اضافه کنند. نتایج خیلی قابل توجه‌ای است. البته در بعضی موارد این افزایش وزن بیشتر و کمتر بوده است. این مکمل با افزایش هورمون رشد و کاهش سطح میوستاتین (جلوی رشد عضله را می‌گیرد)، بهبود سطح سیگنال‌دهی سلولی (برای تعمیر عضلات) و کاهش شکسته شدن پروتئین، باعث رشد عضلات می‌شود.

کراتین مونوهیدرات

کراتین مونوهیدرات در واقع نوعی پپتید است که از اسیدهای آمینه مختلف تشکیل شده است مانند گلیسین ، آرژنین و متیونین . کراتین برای اولین بار در دهه 1990 به مصرف عمومی رسید و پس از آن ورزشکاران المپیک اعلام کردند که برای بهبود عملکرد بدن و افزایش ظرفیت ورزشی از کراتین استفاده کرده اند .با وجود اینکه بسیاری از مصرف کننده های این مکمل تصور میکنند که مکمل کراتین طبیعی است ، در واقع اینطور نیست و مکمل های کراتین کاملا مصنوعی هستند . کراتین مونوهیدرات مولکولی است که به صورت طبیعی در بدن انسان و به ویژه در ماهیچه های بدن وجود دارد . چیزی حدود 90 الی 95 درصد کراتین بدن در ماهیچه های ما ذخیره شده است و بقیه آن در قلب ، مغز ، کبد ، بیضه ، و… موجود است . مصرف مکمل کراتین می تواند به افزایش تولید انرژی در بدن در قالب آدنوزین تری‌فسفات (ATP) کمک کند . آدنوزین تری‌فسفات به ذخیره و انتقال انرژی در دورن سلول کمک می کند .

کراتین به همراه گلوتامین

کراتین و گلوتامین دارای اثرات مشابهی در افزایش حجم مایع درون سلول های عضلانی هستند و در صورتی که به همراه هم مصرف شوند، می توانند اثر یکدیگر را تقویت کنند. علاوه بر این هریک دارای مزایای متفاوتی هم هستند که در مجموع می توانند تأثیر بسیار خوبی بر رشد و ریکاوری عضلات داشته باشند. به همین دلیل مصرف همزمان کراتین و گلوتامین در زمان افزایش حجم بسیار توصیه می شود. برخی کمپانی ها اقدام به تولید محصولاتی شامل مخروطی از این دو ماده نموده اند. به عنوان Triple Fusion محصول شرکت Max Muscle که در هر وعده حاوی ۵ گرم کراتین، ۵ گرم گلوتامین و ۵ گرم گلایسین است (گلایسین آمینواسیدی است که باعث افزایش تولید کراتین توسط بدن می شود) و مکمل بسیار مناسبی در این گروه به شمار می آید. Betagen محصول EAS حاوی ۲ گرم کراتین، ۲ گرم گلوتامین، یک گرم HMB و ۵۰۰ میلی گرم تورین، ۰۱ـCGT محصول OPtimum حاوی ۵ گرم کراتین، ۳ گرم گلوتامین، ۲ گرم تورین و کپسول Crea/Max محصول شرکت Nutrition Ultimate حاوی ۲ گرم کراتین، ۲ گرم گلوتامین و ۲ گرم تورین در هر وعده از دیگر محصولات این گروه به شمار می آیند.

کراتین مونوهیدرات به همراه گلوکز

برخی کمپانی ها جهت بهبود جذب و عملکرد کراتین مونوهیدرات این ماده را به همراه گلوکز (دکستروز) و مواددیگری که باعث تقویت اثر انسولین یا شبیه سازی کار انسولین در بدن می شوند عرضه کرده اند. از جمله این دسته محصولات می توان به Cell Tech محصول شرکت Muscle Tech و Alpha one محصول شرکت Max Muscle اشاره کرد. این محصولات حاوی مقدار مناسب گلوکز جهت جذب بهینه کراتین هستند علاوه بر این حاوی مواد دیگری از جمله آلفالیپوئیک اسید هستند که با شبیه سازی عملکرد انسولین باعث تسهیل ورود کراتین به داخل سلول های عضلانی می شوند و مصرف کنندگان به دنبال مصرف این محصولات نتایج بهتری نسبت به کراتین مونوهیدرات خالص را گزارش کرده اند.

کراتین مونوهیدرات مایع

تصور بر این است که کراتین مایع جذب بهتر و آسان تری در بدن و به داخل سلول های عضلانی دارد و به همین دلیل کمتر از کراتین مونوهیدرات باعث ایجاد حالت پف آلود در فرد می شود. در عالم واقعیت برخی مصرف کنندگان مدعی هستند تأثیر کراتین های مایع بیش از کراتین مونوهیدرات خالص است و برخی دیگر تفاوتی بین این دو احساس نکرده اند. مقدار مصرف در مورد تولیدات شرکت های مختلف متفاوت است، بنابراین مطابق دستورالعملی که روی برچسب هر یک از محصولات ارائه شده عمل کنید.

کراتین اتیل استر

کراتین اتیل استر ( Creatine Ethyl Ester ) معروف به CEE به صورت کپسول و پودر عرضه شده است و کمپانی های مختلف از جمله BSN ، PrimaForce و Muscle Tech اقدام به تولید و ارائه این مکمل نموده اند. ▪ طریقه مصرف در مصرف CEE نیازی به بارگیری وجود ندارد. از آنجائی که CEE محصول نسبتاً جدیدی است هنوز طریقه مصرف کاملاً ثابتی در مورد آن وجود ندارد و تولیدکنندگان مختلف مقادیر مختلفی را پیشنهاد می کنند. ولی آنچه رواج بیشتری دارد مصرف ۲ گرم ۳۰ دقیقه پیش از تمرین به همراه حدود ۳۰۰ میلی لیتر آب و مصرف ۲ گرم دیگر بلافاصله پس از تمرین باز هم به همراه حدود ۳۰۰ میلی لیتر آب است.

کری ـ آلکالین

کری ـ آلکالین (Kre Alkalyn ) به صورت کپسول، پودر و مایع (اغلب به صورت کپسول) عرضه شده است و کمپانی های مختلف از جمله Nutrition Ultimate ، Max Muscle و Vyo Tech این محصول را تولید و عرضه می کنند. ▪ طریقه مصرف برای مصرف کری ـ آلکالین هم مثل CEE نیازی به بارگیری وجود ندارد. و همچون CEE هنوز طریقه مصرف کاملاً ثابتی در مورد آن وجود ندارد. با این حال روش رایج تر مصرف ۱ تا ۲ گرم هنگام صبح و ۱ تا ۲ گرم نیم ساعت پیش از تمرین

عوارض گوارشی کراتین

گزارشاتی مبنی بر ناراحتی‌های گوارشی نظیر تهوع و اسهال متعاقب مصرف کراتین به‌ویژه هنگامی که دز بالائی از این ماده مصرف شده باشد، ارائه گردیده است.بروز این عوارض می‌تواند به جهت حل نکردن کامل کراتین در آب قبل از مصرف آن باشد و با حل کردن کراتین در حداقل ۱۶ اونس آب یا آبمیوه قبل از مصرف آن، قابل پیشگیری است. مقادیر زیاد شکر که گاهاً همراه با کراتین مصرف می‌گردد نیز ممکن است با اختلال در تخلیه معده موجب بروز ناراحتی‌های گوارشی گردد. البته این عوارض هنگامی که کراتین در مقادیر اندک مصرف شده باشد، نادر است.

بیشتر بخوانید : ورزش برای لاغری شکم ♥ ورزش های هوازی