چرکولک

چرکولک

چرکولک

چرکولک

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

چای سبز

چهارشنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۵:۰۸ ق.ظ

چای سبز

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات چای سبز می پردازیم.امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.

خواص چای سبز  به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. در کنار خواص  مضرات چای سبز را بشناسید.چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.

خواص چای سبز

چای سبز و سرطان

نوشیدن چای های سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن 100 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و 25 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند).

چای سبز و جوانی و زیبایی

دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.

کاهش وزن و چای سبز

اگر تصمیم دارید با مصرف چای های سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.

زمان مناسب نوشیدن چای سبز

بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.

میزان مناسب چای سبز در روز

 باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. این تصور که نوشیدن این چای در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چایی سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های عصبی روبه رو می شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید. 

 چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

تاثیر بینظیر چای سبز بر سلامت پوست

پوست و چای سبز

آنتی اکسیدان های موجود در چایی سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند. به این ترتیب چایی سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.

چای سبز و کاهش کلسترول

یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. به ویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می شود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی – عروقی می شود.

چای سبز و مشکلات دهان و دندان

 می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانی ها استفاده می کردند.

تقویت استخوان ها و مفاصل با چای سبز

درصد بالای فلوراید چای سبز، عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوان ها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.چایی سبز توصیه متخصصان برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم معرفی می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.

پیشگیری از آلزایمر و چای سبز

گفتنی است چای سبز فعالیت سلول های مغز به ویژه بخش های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول های مغز و با این حرکت مانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود.

درمان بیماری های کبدی و چای سبز

نوشیدن چایی سبز باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد ایجاد شده توسط چربی های موجود در کبد می شود. این عملکرد مثبت، مانع از بروز بیماری های کبدی به ویژه سرطان کبد می شود.

 چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

فواید چای سبز برای بدن

از خواص و فواید دیگر چایی سبز می توان گفت:

با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا می شود.

 کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری ها می شود.

 باعث کاهش قند خون می شود. اگرچه برخی پژوهشگران نوشیدن چای سبز را به افراد مسن توصیه می کنند اما برخی دیگر معتقدند نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به سن کهولت می شود.

 ویتامین C موجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت های فصل پاییز، مقاوم می کند. در چین باستان برای افرادی که دائماً بیمار بودند، چای سبز تجویز می کردند.

 نوشیدن آن برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می کنند (ساکنان مناطق سردسیر) توصیه می شود.

 نوشیدن این چای نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند، بلکه در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چایی سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.

  اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم تسریع می شود.

چای های سبز خاصیت آرام بخشی داشته و می تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد. .

مضرات چای سبز

به دلیل داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می کند.

خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود

 مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.

خواص، فواید و مضرات چای سبز

این روزها بسیار از چای سبز و خواصش می شنویم .امروزه همه میدانند که چایی سبز فواید زیادی دارد . چای سبز پیشگیری کننده از حمله قلبی و سرطان شناخته شده است و یک تونیک ( تقویت کننده ) بسیار مفید و موثر است. این چای دارای خاصیت ضد چربی (از هر نوع آن )و مقوی اعصاب بوده و قدری نیز خاصیت تب بری دارد.چای سبز سبب تقویت معده شده و ضمن برطرف کردن سموم بدن، نفخ معده را نیز رفع  می کند . چای سبز سبب تقویت حافظه شده و برای افراد افسرده یک داروی ضد افسردگی می باشد. زیرا نوشیدن چای سبز باعث نشاط و سرزندگی می گردد.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز
بیشترین بهره برای زنان در واقع در پی یک مطالعه فواید چای های سبز ظاهرا برای زنان بیشتر بود.بهتر است بدانید که زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چایی سبز می نوشیدند – در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر مصرف می کردند – کمتر با خطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند.اما در این مطالعه رابطه ای میان مصرف چای سیاه و کاهش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی نیافته است.

خواص کلی چای سبز را بشناسید

کاهش وزن:
در واقع پلی فنولهای چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق(آنزیم تجزیه کننده قندها) را مهار می‌کند. جالب است بدانید که چای بدون داشتن عوارض خطرناک داروهای کاهنده وزن میتواند موجب کاهش وزن، اندازه دور کمر و تری گلیسرید خون مبتلایان به چاقی گردد.

پوسیدگی دندان:
بهتر است بدانید عصاره برگ چای سبز دارای اثرات ضد میکروبی است و از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌نماید.

توانایی حفاظت از قلب
در واقع دانشمندان ماده ای شیمیایی را در چای سبز شناسایی کردند که در حفاظت از قلب در برابر آسیب های مختلف موثر است.کارشناسان “موسسه بهداشت کودکان انگلیس” در مطالعه روی ترکیبات چای سبز موفق به شناسایی ماده ای شیمیایی به نام “اپیگالوکاتچین سه گالیت” شدند که می تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبی یا سکته کاهش دهد. این دانشمندان اعلام کردند: ماده شیمیایی موجود در چایی سبز مانع از فعالیت پروتئینی به نام “استات یک” می شود که پس از رویدادهای استرس آمیز نظیر حمله قلبی یا سکته در درون سلول فعال می شود.”اپیگالوکاتچین سه گالیت” همچنین روند بهبود سلول های قلبی را سرعت می بخشد و موجب کاهش صدمه به آن می شود. از طرفی یکی از عوامل اصلی امراض و حمله های قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان می باشد.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

علاوه بر داشتن ویتامین های A و C (آنتی اکسیدان های قوی)، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می گردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این قبیل را پایین می آورد.

کاهش تری گلیسیرید
در واقع کاتچین موجود در چایی سبز، فعالیت آنزیم لیپاز را (آنزیم مسئول هضم چربی ها) در لوزالمعده مهار می کند، در نتیجه، شکستن چربی با سرعت بسیار کمی صورت می گیرد و چربی خون با سرعت کمی بالا می رود.با توجه به این که افزایش تری گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی یک عامل خطر در بروز بیماری قلبی است ، مصرف چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب جهت کاهش تری گلیسیرید خون می باشدو مو فر است .

کاهش فشار خون
بهتر است بدانید مصرف نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پُرفشاری خون را تا 46 درصد کاهش می دهد.

جلوگیری از دیابت
گفتنی است که این چای قادر است از عوارض ناشی از دیابت مانند آب مروارید و بیماری های کلیوی به طور معجزه آسایی جلوگیری کند. چای سبز با مهار کردن فعالیت آنزیم آمیلاز بزاق و روده که مسئول هضم نشاسته است، سبب می شود که نشاسته با سرعت آهسته تری بشکند و در نتیجه قند خون با سرعت کمی بالا برود.

پیشگیری از بیماری های ایمنی خودکار بدن( با استفاده از چای سبز)
در واقع  پژوهش گران اعلام کردند مصرف چای سبز از ابتلا به بیماری های ایمنی خودکار بدن جلوگیری می کند. تحقیقات پژوهش گران دانشکده پزشکی ژورژیا نشان دهنده  این  است که مصرف چایی سبز علاوه بر مؤثر بودن در کاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بیماری های ایمنی خودکار بدن می شود. چای سبز از گسترش آنتی ژن هایی که می توانند موجب تحریک ایمنی بدن شوند جلوگیری می کند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است وجود ماده ای موسوم به EGCG در چای سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثیرات آن بر روی پوست و سلول های مترشحه بزاق می شوند. در یک اختلال ایمنی خودکار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول های مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشکی دهان می شوند و در اختلالی دیگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدی می شود.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

قابل ذکر است تحقیقات بیشتر بر روی حیوانات در حال انجام است و تاثیر مفید چای سبز در پیشگیری از آرتریت نیز مشخص گردیده است

موارد منع مصرف چای سبز:
غقیده بر آن است که قبل و بعد از دریافت فرآورده‌های آهن و در شیرخواران نباید از چای سبز یا ترکیبات پلی فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاکی از آنست که مقادیر بیش از ??? میلی لیتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب کم خونی می‌شود. شواهدی مبنی بر منع مصرف در حاملگی وجود ندارد با اینحال باید با پزشک مشورت نمود. مصرف چای سبز در دوران شیردهی توصیه نمی گردد.

تداخلات دارویی:
افزایش اثر متی سیلین و بنزیل پنی سیلین، تشدید اثر آسپیرین و سایر داروهایضد انعقاد مانند وارفارین (ویتامین K موجود در چای سبز میتواند بر ضد اثرات وارفارین عمل نماید).

عوارض:
در واقع مصرف بیش از حد کافئین که در چایی سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می‌شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند .
.
طریقه دم کردن چای سبز :
بهتر است بدانید به ازای هر فنجان آب یک قاشق مرباخوری چای سبز استفاده می شود . آب به هیچ عنوان نباید در حال جوشیدن باشد . چای سبز را توی فنجان یا قوری میریزیم و در آنرا میگذاریم . ( روی حرارت نباشد ) بعد از 5 دقیق صاف میکنیم . اگه از نوع کیسه ایی استفاده می کنید کیسه را دربیارید و وقتی سرد شد روی چشم کمپرس کنید که برای رفع خستگی چشم مفید است.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز
معطر کردن چای

بی نیاز شدن از دندان پزشک با چای سبز

به گزارش سایت جسارت : روزانه نوشیدن یک فنجان چایی سبز شما را از دندان پزشک بی‌نیاز می‌کند . محققان با اعلام تاثیر چای های سبز در تقویت دندان ها، یک نمره مثبت دیگر به کارنامه درخشان این نوشیدنی پرفایده اضافه کردند.نوشیدن یک فنجان در روز شما را از بی‌نیاز می‌کند. این یافته، نشان می‌دهد که نوشیدن حداقل یک فنجان چای سبز در روز قدرت و استحکام دندانها را با وجوددندان پزشک افزایش سن، بیشتر می‌کند.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

محققان تصور می‌کنند که مولکول های ضد میکروبی موجود در چایی سبز موسوم به «کاتچین‌ها» سبب تقویت بهداشت و سلامت دندان ها می‌شود. البته این گروه هشدار دادند که اگر علاقه دارید چای را با قند مصرف کنید، مراقب باشید که شیرین کننده‌ها و مواد قندی این تاثیر را معکوس می‌کند.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز

چای های سبز می‌تواند تاثیرات باکتری زایی داشته باشد و برای دندان ها مفید باشد، البته در صورتی که بدون قند مصرف شود.نوشیدن قهوه شیرین در واقع اثر تخریب کننده روی دندان ها دارد. قهوه به تنهایی هیچ مشکلی ندارد اما اگر شیرین شود در واقع باعث می‌شود که زودتر دندان هایتان را از دست بدهید.

چای سبز علیه آب سیاه چشم

به گزارش بی اس ام اس : بر اساس یک تحقیق انجام شده توسط محققان چینی، این موضوع مشخص شد که چای سبز به دلیل داشتن مواد معدنی و مفید از بروز بیماری چشمی موسوم به آب سیاه جلوگیری می‌کند.چی پوئی و همکاران وی از دانشگاه «پکن» طی تحقیقات چند ساله خود روی اثرات چایی سبز بر روی سلامت انسان به این نتیجه دست یافتند که این نوشیدنی تاثیرات غیر قابل باور و مفیدی بر سلامت چشمی و جلوگیری از بروز «آب سیاه» دارد.چای سبز دارای ماده معدنی و ویتامین‌های مفید مانند ویتامین C، ویتامین E، لوتئین و زیسانتین است که این مواد از بروز مشکلات چشمی به ویژه آب سیاه و آب مروارید جلوگیری می‌کند. البته این موضوع باید مورد آزمایشات ویژه و تکمیلی قرار گیرد.

چای سبز ، خواص چای سبز , جای سبز و لاغری , چای سبز و فشار خون , مضرات چای سبز
به گزارش خبرگزاری شین هوا،‌ بر اساس گزارشات و تحقیقات صورت گرفته این موضوع نیز به اثبات رسید که ساختار چشم می‌تواند مواد مغذی و مفید را به خود جذب کند و از این طریق سدی در مقابل بیماریها بوجود آورد. به همین دلیل است که این نوع نوشیدنی به عنوان داروی گیاهی برای بیماریهای چشمی تجویز می‌شود.

قابل ذکر است که برای معطر کردن چای می توان به آن مقداری گل یاس، گل سرخ، گل بهار نارنج, نارنج، نعنا، هل، لیمو خشک یا تازه، چند پر زعفران (بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت ترکیبی یا به تنهایی اضافه نمود.

چای سبز نسبت به چای سیاه خواص بیشتری دارد.

  چای سیاه و سفید و سبز، موجب بهبود اگزما می‌شود

مواد غذایی برای کمک به بی خوابی و خواب بهتر : ال تینین یکی از اجزای تشکیل دهنده چای سبز است. این ماده دارای خاصیت آرامبخشی است. تحقیقات نشان می دهد که ال تینین باتحریک کردن امواج آلفا مغز را آرام می کند. گذشته از خاصیت آرام بخشی آن، ال تینین همچنین فشار خون را پایین می آورد.

در رژیم لاغری خوب و پیشرفته یکی از اجزای اصلی رژیم لاغری است

چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت مانند آب مروارید و بیماری های کلیوی به طور معجزه آسایی جلوگیری کند

لازم به ذکر است که چای سفید شبیه چای سبز است فرایند تولید و تخمیر چای سفید کمتر از چای سبز است، اما تغییر مزه هر دو تقریبا یکی است. البته چای های سبز بیشتر مزه علف و چمن می دهد، ولی چای سفید فاقد این طعم است. بدنیست بدانید که طعم چای سفید کم و مقداری شیرین است.

مصرف چای علاوه بر ازبین‌بردن پلاک دندان و جلوگیری از دندان درد، از رشد باکتری‌های دهان نیز جلوگیری می‌کند اما نه هر چایی! چای سیاه و چای سبز بیشترین تاثیر را در این مورد دارند.

درمان خشکی دهان؛ استفاده از دستگاه بخور، کشیدن مقداری آلوئه‌ورا به لثه‌ها و گونه‌ها، نوشیدن چای های سبز و دم‌کرده‌ی زنجبیل.

درمان ورم لثه؛ شستن دهان با محلول آب گرم و نمک یا آبلیمو، ماساژ لثه‌ی متورم شده با دست و یا پنبه(پنج دقیقه در روز)، ماساژ لثه با ترکیب نمک یا جوش شیرین به همراه کمی زردچوبه، کشیدن پوست لیمو به لثه، قرار دادن پنبه‌ی آغشته به چند قطره از روغن میخک، مصرف سبزیجات و میوه‌ها، روغن نعنا، بابونه، مصرف چای سبز، مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان.

نوشیدن این چای یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه می تواند به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک کند. افرادی که احتمال و استعداد ابتلا به این بیماری در آنها زیاد است مانند افراد چاق و کم تحرک می توانند با گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی روزانه خود از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند، به شرط آنکه در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند. علاوه بر این، درمانگران چینی بر این باورند که نوشیدن این چای گیاهی به صورت مستمر می تواند از ابتلا به سرطان کبد نیز پیشگیری کند

بیشتر بخوانید : چای و خرما ♥ خواص قهوه تلخ برای لاغری ♥ زنجبیل برای گلو درد ♥ لیمو شیرین برای نوزاد ♥ خواص نعناع برای پوست ♥ خواص عسل برای پوست

  • ناصر شلیلی

گوجه فرنگی

جمعه, ۴ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۲۴ ق.ظ

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سیاه ، گوجه فرنگی گیلاسی ، گوجه فرنگی سبز ، گوجه فرنگی کال ، گوجه فرنگی در بارداری

گوجه فرنگی یکی ار صیفی جات باخاصیت و پرمصرف است . .گوجه فرنگی خاصیت تقویت بینائی را دارد.در واقع گوجه منبعی غنی از ویتامین های A و C می باشد که به تقویت بینائی کمک می رساند و از شب کوری پیشگیری می کند. گفتنی است که تحقیقات اخیر نشان داده اند که مقدار بالای ویتامین A در گوجه به پیشگیری ازدژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد، نوعی بیماری چشم) کمک می نماید.علاوه بر این گوجه ریسک مبتلا شدن به آب مروارید را نیز کاهش خواهد داد.این گیاه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل  لیکوپن، لوتئین و زئازانتین می باشد که از چشمان شما در برابر صدمه نور آفتاب مراقبت می نماید.گفتنی است که گوچه فرنگی به مبارزه با سرطان کمک می کند.

گوجه فرنگی ، خواص گوجه فرنگی , گوجه فرنگی در بارداری , گوجه فرنگی و نقرس

البته بهتر است بدانید که طبق تحقیقی که در مجله مؤسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شد، مصرف بیشتر گوجه به مبارزه با سرطان پروستات کمک می نماید.این گیاه ریسک ابتلا به سرطان های دیگر مانند سرطان معده، ریه، گردن رحم،دهان، گلو، روده، مری و تخمدان را کاهش می دهد.قابل ذکر است که دلیل آن هم این است که گوجه مالامال از آنتی اکسیدان لیکوپن است.در واقع اگر می خواهید فواید ضدسرطانی گوجه برایتان بیشتر گردد، آن را با روغن زیتون بپزیدتا موثرتر واقع شود.

گوجه فرنگی پوست را تمیز می کند.

بهتر است بدانید که مصرف مداوم گوجه به تمیز کردن پوست و زیبا به نظر رسیدن آن کمک می کند.لیکوپن موجود در گوجه که آنتی اکسیدانی قوی به شمار می رود از پوست در برابر صدمه آفتاب و کاهش حساسیت آن به اشعه فرابنفش کمک می نماید.گفتنی است که  اشعه فرابنفش یکی از دلایل اصلی ایجاد چین های ریز روی پوست است. از گوجه برای درمان آکنه و جوش و به حداقل رساندن دریچه ها بزرگ پوست نیز می توان کمک گرفت.در واقع پوره گوجه را روی پوست تان بمالید تادرخشش آن برگرددو پوست زیباتری داشته باشید البته اگر به گوجه حساسیت نداریداین کار را کنید.

گوجه فرنگی ، خواص گوجه فرنگی , گوجه فرنگی در بارداری , گوجه فرنگی و نقرس

گوجه فرنگی سطح قند خون را پائین می آورد.

قابل ذکر است که گوجه شامل کربوهیدرات کمی است و به کاهش سطح قند خون کمک می کند.همچنین کروم موجود در این گیاه به کنترل قند خون کمک می کند و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند. تحقیقات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در گوجه از گردش خون و کلیه ها یعنی بخش هایی از بدن که معمولا در اثر دیابت آسیب می بینند، محافظت می نماید.

گوجه فرنگی ، خواص گوجه فرنگی , گوجه فرنگی در بارداری , گوجه فرنگی و نقرس
  گوچه فرنگی سبب می شود خوب و راحت بخوابید.

در واقع گوجه فرنگی منبع بسیار خوبی از لیکوپن و ویتامین ث است که سبب می شود خوب بخوابید. لذا اگر مشکل خواب دارید،به رژیم غذایی روزانه خود گوجه فرنگی اضافه کنید. آن را در سالاد یا سوپ بریزید و یا در اسموتی از آن استفاده نمایید.

  استخوان هایتان را برایتان سالم نگه می دارد.

گفتنی است که گوجه فرنگی حاوی ویتامین کا و کلسیم است که استخوان های شما را سالم نگه می دارد. لذا خوردن آن به تقویت و ترمیم استخوان ها کمک می کند.البته ثابت شده است که آنتی اکسیدان لیکوپن تراکم استخوان را نیز بهبود می بخشد و از پوکی استخوان جلوگیری و پیشگیری می کند.

گوجه فرنگی ، خواص گوجه فرنگی , گوجه فرنگی در بارداری , گوجه فرنگی و نقرس
  گوجه فرنگی برای تقویت موهایتان خوب است.

به یاد داشته باشیکه گوجه فرنگی بخاطر آنکه سرشار از ویتامین ها و آهن است برای تقویت موهایتان خوب است و به موهای آسیب دیده درخشش خواهد داد. و همین طور  اسیدیته موجود در آن سبب می شود که سطح pH موها متعادل شود. اگر شوره سر دارید یا سرتان می خارد، بعد از شامپو زدن به موها، آب گوجه تازه را به موهای و کف سرتان بمالید و ۴ تا ۵ دقیقه با آب سرد یا ولرم آبکشی نمایید.سعی کنید بطور مداوم به سرتان گوجه فرنگی نمالید، زیرا اسیدیته آن موهایتان را خشک خواهد کرد.گوجه فرنگی خواص زیادی دارد آن را در وعده های روزانه خود و خانواده تان بگنجانید.

رادیکال‌های آزاد مسئول اصلی پیری هستند. مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند اثرات شوم رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. باید بدانید که سرکه‌ی سیب نیز حاوی یکی از مؤثرترین آنتی اکسیدان‌هاست: بتا کاروتن طبیعی؛ این آنتی اکسیدان با پیری مقابله می‌ نماید.

میزان مصرف: یک قاشق چای‌خوری سرکه‌ی سیب را با یک لیوان آب میوه یا آب سبزی مثل آب هویج یا آب گوجه فرنگی و … مخلوط کرده و روزانه یک یا دو مرتبه میل کنید. این کار را تا هر زمانی که دل‌تان خواست ادامه دهیدتا تاثیر شگفتش را ببینید.

گاه علت اگزما آلرزی غذایی است.این غذاها عبارتند: شیر، تخم‌مرغ، گندم، سویا، بادام زمینی،آجیل، مرکبات (پرتقال، لیمو و گریپ فروت)، گوجه‌فرنگی و انواع توت‌ها اگر دچار اگزمای مزمن هستید، تمام مواد غذایی را که می‌خورید، برای چند هفته یادداشت و بثوراتی را که ایجاد می‌شود، بررسی کنید و هرگونه رابطه میان رژیم غذایی و شیوع اگزما را در بدن تحت نظر بگیرید. به این ترتیب به مرور متوجه خواهید شد که چه غذاهایی موجب اگزما و یا عود آن می‌ گردند.

اگرشما حساسیت دارید به: گرده درخت birch گرده ragweed سبزه و چمن گردهmugwort ممکن است به گوجه فرنگی آلرزی غذایی پیدا کنید

نکاتی مفید در مورد گوجه فرنگی

گوجه فرنگی برای نقرس مفید است

گوجه فرنگی برای جلوگیری از سفید شدن مو در جوانی مفید است

سوء هاضمه : بعضی از غذاهای سالادی ( مثل پیاز و گوجه فرنگی) اغلب ممکن است باعث بدتر شدن سوزش سرمعده شوند.

گوجه فرنگی سرشار از استروژن است

مخلوط کلم بروکلی و گوجه فرنگی یک داروی قوی ضد سرطانی است بخصوص برای مقابله با سرطان پروستات بسیار موثر است.

در رژیم لاغری خوب و پیشرفته گوجه فرنگی یکی از اجزاری اصلی رژیم لاغری است

به هر قیمتی شده هر روز میوه و سبزیجات میل کنید. لطفاً به جای خوردن کیک و بیسکوییت یک عدد هویج کوچک یا یک عدد سیب میل کنید. با همین کارهای ساده می توانید مواد مغذی خوبی برای مقابله با انواع بیماری ها و به خصوص سکته مغزی و قلبی دریافت کنید.سالادهایتان را پر از بروکلی و گوجه فرنگی کنید. مهم نیست برای ناهار یا شام چه دارید. در کنار هر غذایی سالاد سبزیجات حاوی انواع سبزیجات داشته باشید. برای تزیین غذا دست و دلبازی کرده و از سبزیجات رنگی و سبزی های معطر بیشترین استفاده را بکنید. در این صورت مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی جذب خواهید کرد که سیستم ایمنی تان را تقویت و بیماری ها را از شما دور می کنند.

گوجه فرنگی ریسک مبتلا شدن به آب مروارید را نیز کاهش خواهد داد

برای جلوگیری از دندان درد مصرف مواد غذایی حاوی فیبر از جمله سبزیجات، باعث کاهش پلاک دندان و در نتیجه جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. از جمله این مواد می‌توان به کلم پیچ، کلم بروکلی، خیار، گل کلم، گوجه فرنگی، کاهو، تربچه و … اشاره کرد.

بدنیست بدانید که رایج ترین مواد خوراکی مولد کهیر عبارت هستند از: تنقلات، شکلات، ماهی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، توت و شیر. به طور کلی مواد خوراکی تازه و خام، بیش از مواد پخته شده سبب ایجاد کهیر می شوند.لازم به ذکر است که افزودنی های خوراکی و نگاهدارنده ها نیز ایجاد کهیر می کنند.در واقع بعضی از عفونت ها از قبیل سرماخوردگی و عفونت های گلو در کودکان می توانند سبب بروز کهیر نیزشوند، ولی بعضی عفونت های مزمن و گاه عفونت هایی به شکل سینوزیت یا برخی آبسه ها نیز به عنوان علت ایجاد کهیر بااهمیت هستند.

کسانیکه به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند، بهتر است بهتر است برای جلوگیری از سکته قلبی این خوراکی‌ها را مصرف کنند: سیب زمینی شیرین (نوعی سیب زمینی که مغز آن نارنجی رنگ است)، شربت نارنج، سبزیجات برگ‌دار سبز، انواع هویج، کلم و سبزیجات (در صورت پخت با حرارت ملایم و مدت کوتاه پخته شود)، کدو تنبل کنسرو شده یا پخته شده، مرغ یا بوقلمون بدون چربی، ماکارونی و سس گوجه کم چرب، سیر و پیاز، پیتزای مرغ، پسته، گردو، بادام، روغن زیتون، شیر بدون چربی، پرتقال همراه با قسمت های سفید رنگ داخل آن، انگور سیاه یا انگور قرمز، میوه های خشک به خصوص زرد آلو خشکه، خرما و آلو خشکه، طالبی، غذا های حاوی نخود و لوبیا، گل کلم.در مقابل نیز از صرف کردن این نوع غذاها باید پرهیز کرد:چربی‌های مضر مثل چربی گوشت و چربی‌های بالای حیوانی، گوشت قرمز، غذاهای سرخ‌کردنی، بستنی، شیرینی، نمک(درصورتیکه فشار خون بالا دارید)، چیپس و مواردی از این قبیل.

گوجه فرنگی در بارداری

گوجه فرنگی به دلیل داشتن ویتامین A و آهن به حفظ سلامت مادر و جنین کمک می کند. مصرف آب گوجه فرنگی در دوران بارداری باعث کاهش ضعف و خستگی بدن و افزایش سطح انرژی می گردد. آب گوجه فرنگی باعث تقویت بینایی و بهبود رشد موهای جنین می گردد. گوجه فرنگی به تصفیه خون کمک می کند و باعث بهبود گردش خون در بدن می شود. همچنین آب گوجه فرنگی فشار خون را کاهش می دهد. مصرف گوجه فرنگی در دوران بارداری یک راه آسان برای جلوگیری از کم خونی می باشد. ویتامین C موجود در گوجه فرنگی به حفظ سلامت دندان و لثه و استخوان ها کمک می کند و باعث جذب بهتر آهن می شود. ویتامین K موجود در گوجه فرنگی باعث می شود خطر خونریزی در طول زایمان کاهش یابد. گوجه فرنگی به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده باعث محافظ در برابر عفونت ها در دوران بارداری می گردد. مصرف اسید فولیک در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است که گوجه فرنگی می توان از تامین کنندگان آن باشد.مصرف گوجه فرنگی نه تنها برای زنان باردار بلکه برای تمام مردم مفید است، اما استفاده بیش از حد آن می تواند مخاطره آمیز باشد. مصرف بیش از حد متعادل گوجه فرنگی در دوران بارداری می تواند باعث بروز پیامدهای زیر گردد: سوزش سر دل مشکلات هضم غذا، درد معده و تولید گاز تغییر رنگ خفیف در مادر و جنین

گوجه فرنگی و نقرس

بیماری نقرس یکی از موارد بسیار پیشرفته بیماری آرتروز است. از نظر آماری، خطر ابتلای مردان به این بیماری سه برابر بیشتر از زنان است. هنگامی که فردی به این بیماری دچار می شود، خوردن برخی از غذاهای خاص موجب عود کردن نشانه های بیماری در او خواهد شد و عده ای اعتقاد دارند که گوجه فرنگی نیز در این لیست قرار دارد. با توجه به اینکه نیوزلند دارای آماری ۵ درصدی در ابتلا به نقرس است، دانشمندان مطالعات خود را در این کشور به انجام رسانده اند. محققان دانشگاه اوتاگو در این تحقیقات از ۲۰۵۱ نفر مبتلا به نقرس در نیوزلند خواستند پرسشنامه هایی در این زمینه پر کنند. ۷۰ درصد از این افراد اعلام کردند که حداقل یک ماده موجب تحریک نقرس در آنها شده است. از میان این افراد نیز ۲۰ درصد آنها نام گوجه فرنگی را در قسمت موادی که موجب تحریک نقرس در آنها شده است، نوشته بودند. در این تحقیقات مشخص شده است که گوجه فرنگی به عنوان چهارمین ماده غذایی مورد مصرف منجر به عود کردن نقرس بوده است. به این ترتیب دانشمندان به سراغ سوابق پزشکی تعداد ۱۲ هزار و ۷۲۰ بیمار آمریکایی رفتند. آنها دریافتند که مصرف گوجه موجب بالا رفتن میزان اسید اوریک در بدن فرد می شود که این ماده عملا یکی از عوامل مهم در ابتلا به نقرس محسوب می شود.

گوجه فرنگی برای پوست

قبل از خواب با استفاده مرتب از آب گوجه فرنگی به همراه آب خیار ، با عمل بستن منافذ ، پوست چرب را درمان کنید. با ساییدن نیمی از گوجه فرنگی به صورت حرکت دورانی روی پوست به مدت 15 دقیقه، از شر جوش های صورت رها خواهید شد.گوجه فرنگی گوجه فرنگی می تواند برای درخشان کردن پوست استفاده شود وهمچنین از بسیاری از مشکلات پوستی نظیر آکنه و جوش جلوگیری می کند. 1- یک قاشق غذاخوری آب گوجه فرنگی به همراه چهار قطره آب لیمو می تواند برای بستن منافذ باز استفاده شود. 2- روزانه از تکه های گوجه فرنگی بر روی صورت استفاده کنید تا از آکنه خداحافظی کنید. 3- گوجه فرنگی را به همراه دانه هایش با آواکادو (بدون هسته) مانند خمیر درست کنید و به صورت بزنید تا به طور طبیعی صورت خود را پاک سازی کنید.بعد از 20 دقیقه بشویید. 4- ماست را با گوجه فرنگی مخلوط کنید تا مانند یک پوره نرم در آید سپس به عنوان یک خنک کننده برای زیربغل، صورت و گردن استفاده کنید ، بعد از 10 دقیقه بشویید. 5- قبل از خواب با استفاده مرتب از آب گوجه فرنگی به همراه آب خیار ، با عمل بستن منافذ ، پوست چرب را درمان کنید. 6- با ساییدن نیمی از گوجه فرنگی به صورت حرکت دورانی روی پوست به مدت 15 دقیقه، از شر جوش های صورت رها خواهید شد. 7- گوجه فرنگی له شده را با کمی عسل مخلوط کنید در طول شب بر روی پوست نگه دارید تا در کل روز صورتتان تازه و درخشان دیده شود.

گوجه فرنگی و کم کاری تیروئید

یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کم کاری تیروئید چیست؟ رژیم غذایی مناسب برای بیماری کم کاری تیروئید ، رژیم سالم و متوازنی است که نیازهای بدن را برای حفظ عملکرد مطلوب بدن تامین می نماید. الگوی غذایی مطلوب برای بیماری کم کاری تیروئید شامل مصرف غذاهای غنی از ید در کنار کاهش مصرف غذاهای گواتروژن می باشد که در نتیجه چنین الگوی غذایی ای به کاهش علایم عوارض مرتبط با مشکلات تیروئیدی کمک می نماید. غذاهای مناسب برای مصرف در الگوی غذایی بیماری کم کاری تیروئید عبارتند از: اسفناج، توت فرنگی، گوجه فرنگی ، موز، هویج، تخم مرغ، سیر، قارچ، پیاز، سیب زمینی، نخودفرنگی، کدو ، حبوبات ، تربچه ، ماست کم چرب و غذاهای دریایی ، چرا که این غذاهای می توانند جایگزین ید از دست رفته توسط گواتروژن ها گردند. توجه داشته باشید که برخی از مواد غذایی مانند اسفناج اگر چه در حقیقت در لیست غذاهای گواتروژن می باشند ولی محتوای ید موجود در آنها برای مقابله با اثرات گواتروژنیک کفایت می نماید. همچنین مواد غذایی ای که در خاک رشد می نمایند به علت جذب ید از خاک حاوی سطوح بالاتری از ید می باشند. شما می بایست همچنین از مصرف بیش از حد : کلم بروکلی، کلم، گل کلم، بروکلی، بادام زمینی، گلابی، دانه های کاج، لوبیا سویا، کلم پیچ، خردل ، هلو و شلغم خودداری نمایید. همچنین از آنجا که آب آشامیدنی و نمک حاوی کلر با عملکرد مطلوب ید در بدن مداخله دارند لذا بسیار بهتر است که از نمک دریایی و بطری های آب معدنی و یا آب فیلتره شده استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید : پیازسیب زمینیخیار  ♥ هویجبادمجاناسفناجکاهوآووکادونمکتخم مرغلیمو شیرینفلفل سیاهگوشت قرمزکلم بروکلیفلفل قرمز

  • ناصر شلیلی